Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Μιλούν όλοι μιλούν κι οι κώλοι (όπως λέει κι ο λαός)

Τώρα μιλάει και η Σλοβακία και θέλει να απαιτήσει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Τι να λέμε! Πήγαινε στο χάρτη και δες την. Πήγαινε 20-30 χρόνια πίσω. Πήγαινε σήμερα στη Σλοβακία, όπου γκουρμε είναι το κουράδι της αγελάδας.
Αυτοί λοιπόν θα απαιτήσουν την έξοδο «ελεύθερων Ελλήνων». Αλλά τι να κάνουμε.. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ!!

Σλοβακία:Απειλεί με αίτημα αποπομπής την Ελλάδα, αν δεν εφαρμόσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα  
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο απείλησε σήμερα να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το διεθνή δανεισμό προς τη χώρα.

«Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τους όρους που καθορίστηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους, η Σλοβακία θα ενταχθεί στις χώρες που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Φίτσο.

«Είναι μια αταλάντευτη στάση της σλοβακικής κυβέρνησης», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, του οποίου το κεντροαριστερό κόμμα Smer-SD διαθέτει άνετη πλειοψηφία με 83 από τις 150 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ο Φίτσο, που έκανε τις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες πριν από τις ζωτικής σημασίας βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα τόνισε ωστόσο ότι η διατήρηση αυτής της χώρας στη ζώνη του ευρώ παρουσιάζει, κατά την άποψή του, «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα».

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, τη βούληση της χώρας του να επικυρώσει σύντομα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), για τη χρηματοδότηση των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου