Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση που έκαναν πριν «ξεσκίσουν» ολοκληρωτικά την Λιβύη


Η υπομονή έντεκα χωρών με το καθεστώς Άσαντ έχει πλέον στερέψει.
Η σφαγή στη Χούλα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες φέρνουν στο φως τη δράση δύο ομάδων κρούσεων που προέβησαν σε ομαδικές εκτελέσεις.

"ΒΟΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ" ότι είναι πληρωμένη η κατάσταση,
όπως ήταν και στη Λιβύη, όπως ήταν στη Αίγυπτο, όπως ήταν
και στη Γιουγκοσλαβία, από τον ΟΗΕ, και την παρέα του,
και σκοτώνονταν αθώοι..
Θα σας θυμίσουμε..πριν μήνες (πράγματα που δεν παίζουν συνήθως τα μεγαλοκανάλια), τι δήλωσαν οι υποτιθέμενοι αντάρτες της Συρίας. Είπαν: «αντάρτικο χωρίς λεφτά δεν γίνετε» και πήραν εκατομμύρια δολάρια για τηλεπικοινωνίες κ.α. Το κόλπο στο βόρειο τόξο της Αφρικής το πάνε..(και δυστυχώς χύνεται πολύ αίμα αθώων ), ακριβώς ίδια.. όπως έκαναν λίγο πριν τελική  επίθεση στη Λιβύη.


Μη φαντάζεστε ότι κάνουν καινούργια σενάρια, πάνω σε παλιά δουλεύουν. Είναι αντιγραφή της ιστορίας που έγινε στη Βοσνία, με την αγορά τότε, και έκαναν ντου μετά και ξεσκίσανε τα πάντα εκεί πάνω.


Η σφαγή στη Χούλα, την περασμένη εβδομάδα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 108 αμάχους, 49 παιδιά, 34 γυναίκες και 25 άνδρες, ώθησε 10 χώρες στη συμβολική πράξη της απέλασης των διπλωματών της Συρίας, ως αντίδραση για τη δράση του καθεστώτος και των οργανώσεων προσκείμενων σε αυτό. Με διαδοχικές ανακοινώσεις, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ελβετία γνωστοποίησαν χθες τις προθέσεις τους, προτάσσοντας τον ανθρωπιστικό παράγοντα, ως βασικό κίνητρο γι' αυτήν τους την απόφαση. Κι άλλες πρωτεύουσες, ανάμεσά τους η Βιένη και η Αθήνα, προέβησαν σε διαβήματα προς τους πρέσβεις της Συρίας.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρωσία συνεχίζει να τηρεί τη δική της στάση έναντι του καθεστώτος Άσαντ, με τον ΥΠΕΞ της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει χθες πως ορισμένες χώρες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία, ώστε να οδηγήσουν τα πράγματα σε «στρατιωτική λύση». Κατηγόρησε, επίσης, τις επαναστατικές δυνάμεις, ότι προσπαθούν να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο, γεγονός που, όπως ισχυρίστηκε, δεν ταυτίζεται με το πνεύμα του σχεδίου που κατέθεσε ο Κόφι Ανάν. Υπενθυμίζεται ότι προχθές, κι ενώ η διεθνής κοινή γνώμη μαζικά καταδίκαζε τη σφαγή στη Χούλα, αποδίδοντάς την στο καθεστώς και η συριακή κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη και είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής δράσης οργανώσεων προσκείμενων στην Αλ Κάιντα, ο κ. Λαβρόφ είχε δηλώσει πως «είναι ξεκάθαρο πως και οι δύο πλευρές είχαν ανάμειξη στο περιστατικό στη Χούλα».

Οι μάρτυρες εξηγούν…
Συνταρακτικές είναι οι μαρτυρίες των επιζησάντων από τη σφαγή στη Χούλα της Συρίας, που άρχισαν να έρχονται στο φως χθες. Οι περισσότεροι από τους 108 νεκρούς σκοτώθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις που διέπραξαν φιλοκαθεστωτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις. Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε κατοικίες, πυροβολούσαν αδιακρίτως και απαγχόνιζαν παιδιά... Επιζήσαντες της σφαγής δήλωσαν στους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών ότι τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν σε δύο μαζικές εκτελέσεις που διέπραξαν οι φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές δυνάμεις των Σαμπίγια, στο γειτονικό χωριό Ταλντάου. «Θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο, και θα τονίσω ότι βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, λιγότεροι από 20 από τους 108 θανάτους μπορούν να αποδοθούν σε πυρά αρμάτων μάχης ή πυροβόλων όπλων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

ΟΗΕ: Ευθύνεται η Σαμπίχα
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε χθες το βράδυ ότι έχει «ισχυρές υποψίες» για τη συμμετοχή της Σαμπίχα (chabbiha), της φιλο-καθεστωτικής πολιτοφυλακής, στη σφαγή της Χούλα, στο κέντρο της Συρίας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για τις επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, τον Ερβέ Λαντσού, ένα «μέρος» από τα 108 άτομα που σκοτώθηκαν στη Χούλα, έχασαν τη ζωή τους από θραύσματα οβίδων, και «επειδή σκοτώθηκαν από βαρέα όπλα, η κυβέρνηση της Συρίας είναι χωρίς καμία αμφιβολία υπεύθυνη. Μόνο η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα, κανόνια και όλμους», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Άλλα θύματα σκοτώθηκαν με μαχαίρια, πρόσθεσε, «γεγονός που υποδεικνύει μάλλον τους Σαμπίχα. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι οι Σαμπίχα εμπλέκονται σε αυτή την τραγωδία στη Χούλα, και έντονες φήμες ότι εμπλέκονται σε άλλες περιπτώσεις βίας στη Συρία. Δεν βλέπω κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι ένα τρίτο στοιχείο ενεπλάκη στη σφαγή», κατέληξε.

Θέλει επέμβαση το Συμβούλιο
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, κάλεσε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μιαν απόφαση που θα επιτρέπει την προσφυγή στη βία, για να δοθεί τέλος στην καταστολή στη Συρία.

Δήλωσε, ταυτόχρονα, ότι, μετά την απέλαση Σύρων διπλωματών από πολλές δυτικές χώρες, «το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να εργαστεί για να υιοθετηθεί μια απόφαση που θα επιτρέπει την προσφυγή στη βία που χρειάζεται για να εμποδιστούν οι γενοκτονίες και οι φόνοι που διαπράττονται από τις πολιτοφυλακές του καθεστώτος. Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του σε τέτοια μέτρα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να σπάσει όλους τους διπλωματικούς δεσμούς με το συριακό καθεστώς», αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Τολμηρά βήματα…
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν δήλωσε χθες στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι απαιτούνται «τολμηρά βήματα» για να επιτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων, στα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνεται μια κατάπαυση της βίας και η απελευθέρωση αυτών που συνελήφθησαν κατά την εξέγερση, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

«Ο ειδικός απεσταλμένος Κόφι Ανάν συνάντησε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να του εκφράσει τη βαθειά ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τη βία στη Συρία και ιδιαιτέρως για τα πρόσφατα γεγονότα στη Χούλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Μετέφερε με ειλικρινείς όρους τις απόψεις του στον πρόεδρο Άσαντ, βάσει των οποίων το σχέδιο των έξι σημείων δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τολμηρά βήματα για να σταματήσει η βία και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι, και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η πλήρης εφαρμογή του (ειρηνευτικού) σχεδίου», προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του Ανάν, τον Άχμαντ Φάουζι, μετά τις συνομιλίες που είχε ο πρώτος στη Δαμασκό.

Ο Άσαντ αναζητεί τρομοκράτες
Κι ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη δράση του καθεστώτος, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε στον Κόφι Ανάν ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους, δολοφονώντας και κάνοντας απαγωγές σε όλη τη χώρα». Χωρίς να κατονομάσει, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε -διακόπτοντας, μάλιστα, τη ροή του προγράμματός της- ότι «τα κράτη εκείνα που χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και υποθάλπουν τους τρομοκράτες πρέπει να συμμορφωθούν, με όσα προβλέπει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ανάν, που δημοσιοποιήθηκε πριν από έξι εβδομάδες. Η επιτυχία του προγράμματός σας συναρτάται από τη λήξη της τρομοκρατίας», δήλωσε επίσης ο Σύρος πρόεδρος στον μεσολαβητή του ΟΗΕ, σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση, «την εξουδετέρωση όσων την υποστηρίζουν και, ακόμα, την παύση του λαθρεμπορίου των όπλων».
 
Και σαν να μην φτάνουν οι αχυράνθρωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών, (ο Ολάντ δηλώνει ότι δεν αποκλείεται πολεμική επέμβαση), ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Πρέσβης Π. Ζωγράφος, (ποιος είναι πάλι αυτός;), κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Πρέσβη της Συρίας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει τον αποτροπιασμό και την αυστηρή καταδίκη της Ελλάδας για την πρόσφατη σφαγή αμάχων, μεταξύ των οποίων και δεκάδων παιδιών, στο χωριό Χούλα της Συρίας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις εκτελέσεις και καλεί το συριακό καθεστώς να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας. Πρόσθεσε ότι η Συρία θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις σχετικές αποφάσεις και την ομόφωνη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της περασμένης Κυριακής.

Σημείωσε ακόμη, ότι το συριακό καθεστώς εξακολουθεί να μην έχει εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σχέδιο «έξι σημείων» του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Σχεδίου.

Ο Γραικύλος λοιπόν Ζωγράφος, κάνει ότι του πουν οι Ολάντ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών και τα αφεντικά του. Αυτά κάνουν τα πουλημένα τομάρια για να περνάνε καλά. Αυτά κάνουν οι εθνοπροδότες, «με ελαφρά τη καρδία», καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος έχει ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ κυβερνήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου