Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η λύσσα τους εναντίων μας δείχνει τον φόβο τους

Ο άνθρωπος που ετοιμάζεται να γυρίσει τους Έλληνες εργαζόμενους
στον 19ο αιώνα είχε το θράσος να επισκεφθεί και συσσίτιο αστέγων

Ο ελληνικός λαός ένα από τα πράγματα που έχει αποδείξει στην ιστορία του. είναι ότι δεν φοβάται τη φτώχεια και την πείνα. Ξυπόλητος και πεινασμένος πολέμησε ενάντια στους Τούρκους στον ηρωικό ξεσηκωμό του '21. Όταν όλη η Ευρώπη ήταν εναντίον του και ο τούρκικος στρατός ήταν όχι μόνο αριθμητικά περισσότερος, αλλά και καλύτερα οργανωμένος. Ξυπόλυτοι, πεινασμένοι και σχεδόν άοπλοι πολέμησαν την πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Με το ίδιο σθένος πολέμησαν και το στρατό των Άγγλων και των δωσίλογων φασιστών στον εμφύλιο. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, όχι μόνο δεν φοβάται τη φτώχεια και την πείνα, αλλά έχει δώσει και τους πιο ηρωικούς του αγώνες με αυτές τις συνθήκες. Γιατί διαθέτει τεράστια ηθική και ψυχική δύναμη! Γιατί ο ελληνικός λαός κάποια πράγματα δεν τα ανέχεται! Όπως να του στερούν την ελευθερία του, να τον ειρωνεύονται και να τον χλευάζουν. Ότι κάνουν, δηλαδή, οι σημερινοί δυνάστες του. Τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση και ο συρφετός των καπιταλιστών, εφοπλιστών και τραπεζιτών, που τους δίνουν τις εντολές για το ξεπούλημα της χώρας και τη μετατροπή της σε ένα τριτοκοσμικό πρωτόγονο κράτος, με κατοίκους εξαθλιωμένους και επαίτες.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε χορτάσει από τα κροκοδείλια δάκρυα όλου αυτού του γελοίου θιάσου. Ακόμη και ο πράκτορας των τραπεζιτών, Παπαδήμος, είχε το θράσος να επισκεφθεί συσσίτια αστέγων, ενώ αυτός και η κυβέρνηση του ετοιμάζουν μέτρα που μόνο στην Κίνα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αρχιερείς με «ευαισθησία» προσπαθούν να «σώσουν» τον ελληνικό λαό, διοργανώνουν συσσίτια, μαζεύουν ρούχα και τρόφιμα για τους άνεργους και φτωχούς Έλληνες. Τους τα χαρίζουμε! Δεν πρόκειται να μας πείσουν ποτέ ότι διαθέτουν έστω και ελάχιστη ανθρωπιά και φιλότιμο, αυτοί που στις βίλες τους διοργανώνουν πολυτελείς δεξιώσεις και πάρτι με τα δικά μας κλεμμένα λεφτά. Προβάλλουν συνειδητά τη φτώχεια και την εξαθλίωση για να μας εθίσουν σε αυτές τις εικόνες. Για να μας πείσουν να αποδεχτούμε την οικονομική καταστροφή (τη δική μας, βέβαια, όχι τη δική τους). Για να μας πείσουν να τους δούμε σαν σωτήρες, τους μόνους που θα μπορέσουν να μας βγάλουν από αυτή την τραγική κατάσταση. Αν όχι αυτούς, μιας και είναι ήδη καμένα χαρτιά, τουλάχιστον τις εφεδρείες τους.
Η λύσσα τους εναντίον μας για ένα πράγμα μάς κάνει να είμαστε σίγουροι. Ξέρουν ότι το σάπιο σύστημα που εκπροσωπούν και στηρίζουν είναι πλέον εντελώς ξοφλημένο. Πίσω από τη σκληρή και αμείλικτη στάση, πίσω από τις ύβρεις και τις προκλήσεις, κρύβεται πολύ καλά ο φόβος τους. Γι' αυτό και, σαν θρασύδειλα κλεφτρόνια, προσπαθούν να αρπάξουν ότι προλάβουν και να εξαφανιστούν. Είναι σαν τη φιγούρα ενός νάνου μπροστά από έναν προβολέα. Μπορεί να φαίνεται τεράστια, αλλά δεν είναι παρά μια σκιά νάνου. Είναι σαν την εικόνα που έχει αποτυπωθεί σε πολλά παραμύθια. Του φοβερού δράκου που. ενώ ξεψυχάει, βγάζει φλόγες και βρυχάται για να πείσει για το αντίθετο.
Αυτοί έχουν κάθε λόγο να είναι φοβισμένοι, γιατί είναι κοινωνικά απομονωμένοι και ιστορικά χρεοκοπημένοι. Όλοι εμείς έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτή την ιστορική στιγμή είμαστε απέναντι τους. Που μέσα από τις δύσκολες αυτές συνθήκες θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και τον ιστορικό μας ρόλο. Περήφανοι που θα συνεχίσουμε τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Που όχι μόνο θα αγωνιστούμε ενάντια στην κοινωνική αδικία, αλλά θα βάλουμε και τα θεμέλια για μια ζωή που θα αρμόζει στην ανθρώπινη φύση και θα την ανυψώνει ηθικά, υλικά και πνευματικά!

Μαρία Καράβολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου