Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η κυβερνητική απάτη για το έλλειμμα


Οι αισχροί υπηρετίσκοι του μεγάλου κεφαλαίου
"μαγείρεψαν" τα στοιχεία για το έλλειμμα,
για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό
Η απάτη για το έλλειμμα αποκαλύπτεται

Οι καταγγελίες του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη αύξηση του ελλείμματος του 2009 είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Σύμφωνα με αυτές, το έλλειμμα διογκώθηκε τεχνητά στο 15,4%, ώστε να φανεί μεγαλύτερο από της Ιρλανδίας, για να παρθούν τα δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας. Αυτό επιτεύχθηκε με το συνυπολογισμό στο έλλειμμα των στοιχείων 151 ΔΕΚΟ, που μέχρι τότε ποτέ δεν υπολογίζονταν στη διαμόρφωση του, ενώ ακόμα και στις χώρες της Ευρωζώνης δεν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος υπολογισμού. Η ένταξη των ΔΕΚΟ στην αναθεώρηση του ελλείμματος έγινε βιαστικά, χωρίς επιστημονική μέτρηση και έρευνα, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου (προσωπικός φίλος και επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου) και χωρίς καν να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη των υπόλοιπων μελών της διοίκησης της αρχής!
Οι αποκαλύψεις αυτές αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβερνητική συμμορία του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής απατεωνιάς, αλχημείας, ψευδολογίας, εκβιασμού και δολοπλοκίας, προκειμένου να πάρει τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά των καπιταλιστών στο λαιμό της εργατικής μας τάξης.
Επιβεβαιώνουν όμως για μια ακόμα φορά και τη θέση μας ότι η παράδοση της χώρας στη μέγγενη του ΔΝΤ ήταν πολιτική επιλογή της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, για να μπορέσει, με τον μπαμπούλα της τρόικας, να ξεθεμελιώσει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να ασιατοποιήσει το λαό της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε τις μυστικές επαφές Γιωργάκη και Ντομινίκ Στρος-Καν, τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», για να εκτιναχτούν τα spreads και να πέσουμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, τις κατά καιρούς δηλώσεις μελών της Τρόικας ότι τα αντεργατικά μέτρα τα σχεδίασε η ελληνική κυβέρνηση, και τώρα τις αποκαλύψεις για μαγείρεμα του ελλείμματος, καθώς και τα ίδια τα λόγια του πρωθυπουργού: «Το 90% των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούμε είναι στο πλαίσιο των δικών μας επιλογών και των δικών μας προτεραιοτήτων»!
Εξαιτίας όμως αυτής της εγκληματικής πολιτικής, της στηριγμένης στα φοβερά ψέματα που τώρα αποκαλύπτονται, ο ελληνικός λαός ήδη βγαίνει στους δρόμους οργισμένος. Και πολύ σύντομα θα υποδεχτεί στο Σύνταγμα αυτούς τους πολιτικούς αλήτες όπως πραγματικά τους αξίζει: με κρεμάλες!
 Μάριος Σάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου