Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ανακατάληψη

Ένα είναι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας. Να επέλθει αυτογνωσία! Να καταλάβουμε που βρισκόμαστε. Τι θέλουμε. Τι επιδιώκουμε σαν έθνος. Να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας, να αναδείξουμε τις αρχαίες αρετές. Να αισθανθούμε πάλι Έλληνες. Να επιστρέψουμε στις πήγες. Να σώσουμε την γλώσσα μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας. Είναι αυτό που τόσο αλληγορικά μας αναφέρουν οι θρησκευτικές μας ρήσεις. Να μετανοήσουμε! Όχι με την έννοια της οικογενειακής κλήσης, της εξομολόγησης ή της μετάληψης  και της υπόκλισης στις εικόνες. Ο Θεός δεν θέλει να τον παρακαλάμε. Αυτό είναι προσωπικές ανάγκες κι όχι εθνικές. Ο Θεός ζητάει από το έθνος να βγάλει το «ντύμα της αμαρτίας», να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν του, να διώξει τις δυτικές επιρροές και να πει το τελικό και μεγάλο ΟΧΙ στους βάρβαρους. Να περιφρουρήσει τα σύνορα του, να εξουδετερώσει τους εσωτερικούς εχθρούς και να ετοιμαστεί για το μεγάλο άλμα. Αυτό θα πει εθνική μετάνοια.

Βέβαια θα βρεθούν οι προδότες ή οι λιγόψυχοι «ρωμιοί» της παρακμής και του γραικυλισμού οι οποίοι θα αναφωνήσουν: Μα Καλά, Θα Απομονωθούμε;
Και γιατί όχι; Πότε η Ελλάδα έζησε από την ξένη υποστήριξη; Πότε είχε φιλίες με τους βαλκανικούς λαούς; Πάντα απομονωμένη δεν ήταν; Και τώρα που δεν είναι απομονωμένη, γιατί χάνει συνέχεια; Ή μήπως θα πεινάσουμε αν στηριχτούμε στις δυνάμεις μας;
Το μόνο πλέον βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και δεν έχει ανάγκη από κανέναν, όσο έχει ισχυρή ναυτιλία, συναλλαγματικά εμβάσματα ναυτικών και ομογενών, ναυπηγικές μονάδες, εσπεριδοειδή, ποτοποιία, σιδηρομεταλλεύματα, χρυσό. Δείτε πως άντεξε η δραχμή μετά την απελευθέρωση του συναλλάγματος. Και δεν αναφέρω τα τεράστια έσοδα από τον τουρισμό (που μάλλον θα έπρεπε να αποθαρρυνθεί επειδή καταστρέφει την ψυχολογία του Έλληνα).
Γιατί δεν έχει ζητήσει κανένας πολιτικός «μας» την επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού μας χρέους;  Πως και δεν τόλμησαν ακόμα οι γραικύλοι να ζητήσουν, να απαιτήσουν από τα διεθνή δικαστήρια τις γερμανικές αποζημιώσεις που ανέρχονται σε περισσότερα από 15-20 δισεκατομμύρια δολάρια; Όσοι ισχυρίζονται ότι συμφέρει την Ελλάδα η ΕΟΚ ψεύδονται ή εθελοτυφλούν. Το περιβόητο πακέτο Ντελόρ και τα Μ.Ο.Π και όλα αυτά τα οικονομικά εξαμβλώματα θα τα οικονομούσε η Ελλάς και με το παραπάνω, αν εκμεταλλεύονταν τους τόκους από τις ετήσιες εισφορές της στο Κοινοτικό Ταμείο (που δεν είναι ευκαταφρόνητες) ή αν επανερχόταν στην κλασσική αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Ποιος θυμάται τον σιτοβολώνα της Μακεδονίας (το τόσο στρατηγικό αυτό προϊόν στους δύσκολους καιρούς των πολέμων και της πείνας). Όταν η Ελλάδα προμήθευε σιτάρι όλη την Ευρώπη οι ΕΟΚικές Ντιρεκτίβες υποχρέωσαν την καραμανλική κυβέρνηση να αλλάξει τους απέραντους μακεδονικούς σιτοβολώνες σε εύθραυστα κηπευτικά μποστάνια και…λουλουδοκαλλιέργειες!
Ποιοι κρατάνε τα κλειδιά των βιομηχανιών μας και δεν αφήνουν να κυκλοφορήσει το ελληνικό αυτοκίνητο, που θ’ απαλλάξει την οικονομία από την συναλλαγματική αιμορραγία; Ποιο ειδικό δικαστήριο θα βρει τους ενόχους αυτού του «εγκλήματος κατά της πατρίδας»;
Τελικά,  η επανάσταση θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα!

Οι κακότροποι αντιρρησίες της εθνικής αφύπνισης συνήθως αντιτάσσουν τα εξ αυτής μειονεκτήματα, προβάλλοντας το ψευδολόγημα των αντιδράσεων του εξωτερικού, καθώς και το ασυμβίβαστο δήθεν του χριστιανισμού με την πολεμική βία! Εκτός βέβαια (όπως λένε υποκριτικά) αν πρόκειται περί..της αμύνης του εθνικού εδάφους, εξ ου και το πάλαι ποτέ πατροπαράδοτο υπουργείο Στρατιωτικών το μετάλλαξαν σε Εθνικής Αμύνης». Αυτά είναι φληναφήματα, αφού είναι πασίγνωστό ότι η καλύτερη άμυνα συχνά είναι η επίθεση.
 Όσον αφορά τις εξωτερικές αντιδράσεις, την απάντηση την δίνουν οι Σέρβοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς κα πολιτικούς οργανισμούς , ενώ αν προβάλει το επιχείρημα κανείς ότι η Ελλάδα είναι παραθαλάσσιο κράτος και συνεπώς ευπρόσβλητο από τους πολεμικούς στόλους, δεν ευσταθεί, αν αναλογιστεί ότι έχουμε απεριόριστες δυνατότητες ναυπηγήσεως αθρόων πολεμικών ναυτικών μονάδων από τα ναυπηγεία μας. Άλλωστε και το Ιράκ έχει θάλασσα κι αντιμετώπισε ολόκληρη την αρμάδα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ενώ περισσότερο ίσως κι από την Ελλάδα έχει θάλασσα και η Κορέα, αλλά περιφρόνησε δύο φορές (μεταπολεμικά και τώρα εντελώς μόνη) την παγκόσμια διεθνή κοινότητα.
Όσον αφορά το ανασταλτικό επιχείρημα περί της δήθεν απέχθειας του χριστιανισμού στις πράξεις εθνικής υπερηφάνειας επειδή χρειάζεται… «ταπείνωσις προς σωτηρίαν» κι επειδή η θρησκεία μας αντιτάσσεται στις πράξεις βίας,  η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και εσκεμμένα έχει διαστρεβλωθεί από όσους έχουν συμφέρον να κουραμπιεδοποιήσουν τον Έλληνα.
Δημήτρης Δρουμπούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου